Selepas make up board jpp terus menuju ke kedai,kononnya nak mencari air untuk membasahkan tekak..alih-alih aduhai..jauhnya terus menuju kedai berdekatan dengan GreenTown Mall..Lama sudah berhajat hendak ke sana tapi tidaklah dapat-dapat.Maka hari ini dengan rasminya telah memesan makanan tengah hari di sana. Restoran Simpang Tiga yang menyediakan menu masakan padang dari Indonesia..wah jauh juga terbang ye masakan-masakan ni ^^ .
Nie la restorannya |
Sedap-sedap banyak lagi menunya |
Mula-mula menjejak kaki tadi agak teruja sebabnya.."wah,lawa ye..very nice"dengan decoration ye..aduhai..memang rasa duduk tak nak bangun-bangun dah..hihi..Masing-masing order air, "Ais Teller" apa tu?boleh la cuma..boleh tangan sedap juga segar je..Makanan yang diambil tadi Nasi separuh+Ayam Kampung Bambu +bergedil+masak lemak pucuk ubi kayu..tapi sayangnya masak lemak pucuk ubi kayu yang ditumbuk-tumbuk halus tak dapat nak dihabiskan sebab agak pahit tetapi memang segar rasanya.Mungkin selalu makan yang mama masak tak tumbuk halus-halus tu yang rasa lain.hihi (memang tak awet muda la macam ni).
ha..tu la masak lemak pucuk ubi kayu |
Nak tambah lagi,tapi tiada kena mengena dengan Restoren Simpang Tiga ni..Kalau dah dikatakan "hantu mempelam" memang tidak boleh dinafikan lagi..Hari tu pergi ke Taiping sudah bawa balik banyak mempelam termasuklah jeruk mempelam..Sedapnya..semalam di pasar malam.."Akak,tu mempelam.."kata adik junior."Ha..boleh la"hihi..belilah satu plastik nasib baik rasanya tidak mendukacitakan..alhamdulillah...
Teringat pula masa jamuan di Sekolah Kebangsaan Kampong Pasir Puteh.."Cikgu,cikgu suka duriankan?ha..nah nie durian saya bawakan untuk cikgu..makan ye cikgu"teruja tengok anak murid pegang pisau pemotong daging mengopek durian..(terharu-terharu)..Seorang lagi datang, "Cikgu,cikgu...cikgu suka mempelamkan?ni saya bawakan..untuk cikgu tau"sambil tersenyum anak muridku menunjukkan mempelam yang masih berkulit hijau..Dalam hatiku,mesti sedap ni..Terima kasih semua..^_^ (sambil mengupas mempelam)
sedapnya |
No comments:
Post a Comment